Hoe blijf ik op de hoogte van actuele ontwikkelingen die van belang zijn voor Kwink?

Twee keer per schooljaar ontvangen scholen met een abonnement op Kwink een magazine (het aantal magazines is naar rato van het aantal groepen). Die verschijnen in september en januari. Naast praktische tips en ervaringen van scholen, schrijven diverse specialisten, onder wie dr. Kees van Overveld, over actuele ontwikkelingen op het gebied van sociaal-emotioneel leren.
Andere actuele ontwikkelingen staan op het prikbord op de startpagina (achter de inlog). We houden scholen actief op de hoogte via e-nieuws-berichten.
Scholen met een abonnement op Kwink kunnen jaarlijks – in de periode september/december – naar de gratis Kwink-bijeenkomst. Daar is de complete Kwink-redactie aanwezig en projectleider Wouter Siebers met een actuele lezing.
Verder is er vier keer per jaar voor leerkrachten een informatiebrief, deze zijn te vinden in de digibordomgeving onder voorbereiding -> voor de leerkracht en ouder.

Kan ik ook een training krijgen?

Ja, dat kan. Je kunt een basistraining aanvragen bij Kwintessens. Dan komt een van de accountmanagers bij jou op school. Deze is altijd bedoeld voor een grotere groep leerkrachten. Liefst: het hele team. Deze basistraining is gratis (eenmalig) voor scholen die overwegen met Kwink te gaan werken of de methode al hebben aangeschaft.
Als jouw school dieper op de achtergronden van Kwink wil ingaan, kun je een training laten verzorgen door een met Kwintessens samenwerkende onderwijsadviesdienst. Daarnaast verzorgen Martijne Sammels, gedragscoach, Wouter Siebers (gedagsspecialist en projectleider van Kwink), Iris Vrancken (gedragsspecialist) en Kees van Overveld betaalde trainingen. De kosten van deze trainingen zijn afhankelijk van de wensen van de school en de reisafstand. Voor aanvragen: neem contact op met Kwintessens.

Hoe zorgen we ervoor dat Kwink goed gebruikt wordt?

Het is van belang dat elke school een zogenaamde Kwink-coach aanstelt. Hij of zij (vaak de gedragsspecialist en/of IB-er) zorgt voor een goede borging en regelmatige aandacht voor Kwink. Speciaal hiervoor is het katern ‘De Kwink-coach’ ontwikkeld. Elke school met een abonnement ontvangt 1 exemplaar van dit katern gratis. Extra exemplaren kosten € 19,95 per stuk en kun je aanvragen bij Kwintessens.

Kunnen we Kwink ook door onze onderwijsadviesdienst laten ondersteunen?

Ja, dat kan. Kwink werkt samen met een groot aantal onderwijsadviesdiensten in Nederland. Hun SEL-medewerkers zijn getraind door Kees van Overveld en kennen dus de uitgangspunten en werkwijze van Kwink.
Speciaal voor de OAD’s heeft Kwink twee begeleidingskaternen ontwikkeld: ‘Kwink en het belang van goed voorbeeldgedrag van leerkrachten’ en ‘Kwink en het belang van transitie’.