Kwink-coach training

 • Kwink-coach op jouw school

  Hoe zorg je ervoor dat Kwink en sociaal-emotioneel leren hoog op de agenda van jouw school komen en blijven? Wij pleiten ervoor dat elke school een Kwink-coach aanstelt! Een gedragsspecialist of IB-er die zich extra verantwoordelijk voelt voor de borging van Kwink. Iemand die het belang van sociaal-emotioneel leren blijft benadrukken als basis voor een sociaal veilige school. Iemand die jouw team weet te enthousiasmeren de Kwink-lessen te geven. Met bijzondere aandacht voor de zo belangrijke transitie en de betrokkenheid van ouders.

  Alle informatie over het aanstellen van een Kwink-coach is voor Kwink-abonnees beschikbaar in een speciaal katern: 'De Kwink-coach'. Dit katern ontvang je gratis bij de start van Kwink als abonnee.

  Daarnaast bieden wij vier Kwink-coach trainingen aan. Omdat het lastig kan zijn om te bepalen welke Kwink-coach training het beste bij jou past of bij de fase waarin jouw school met Kwink bezig is, geeft Wouter Siebers, projectleider van Kwink, in dit filmpje een uitleg van de vier trainingen.

  > Welke Kwink-coach training past het best bij mij?

 • SEL en groepsdynamica

  Je bent enthousiast over het concept van SEL. Dus wil je er meer over weten. Wat is de achtergrond van SEL? Wanneer werkt SEL het beste? Hoe verloopt groepsvorming? Hoe functioneert een groep door het jaar heen? Hoe zie je dat allemaal terug in Kwink? Dát en meer leer je in deze training over de basis van SEL.

  > Meer informatie en aanmelden

 • Met je team aan de slag

  SEL werkt optimaal als de hele school meedoet: leerlingen, leerkrachten én ouders. Hoe ondersteun jij je team om met elkaar te zorgen dat die basis van SEL er komt en dat iedereen dezelfde ‘taal’ spreekt? Dat leer je in deze training met thema’s als afstemming over de Kwink-lessen, zichtbaarheid in de school, het belang van transitie, Circus IK (Kwink-model voor gedragsaanpak), stimuleren van ouderbetrokkenheid en nog veel meer!

  > Meer informatie en aanmelden

 • Coaching van collega's

  SEL gebeurt in de groep, met de leerkracht als regisseur van de Kwink-lessen. Een mooie en uitdagende taak waarbij de Kwink-coach actief kan helpen. Deze training versterkt je vaardigheden om je (nieuwe) collega’s in de groep te begeleiden bij het geven van Kwink-lessen en bij vragen over de dynamiek in de groep. Hiervoor krijg je ook extra kennis mee.

  > Meer informatie en aanmelden

 • Het ontwikkelen van een SEL-plan

  Wil je sociaal-emotioneel leren in de hele school implementeren én borgen? Dan is dit de perfecte praktijktraining. Je maakt tijdens een echte werkbijeenkomst een concreet en passend plan van aanpak voor jouw school. Dat doe je samen met andere Kwink-coaches met wie je kunt brainstormen over problemen én oplossingen binnen jouw school. Zo leer je enorm veel van elkaar.

  > Meer informatie en aanmelden