Groepsplan Gedrag

 • Kwink: wetenschappelijk onderbouwd en erkend

  Kwink is geïnspireerd op het boek ‘Groepsplan Gedrag, planmatig werken aan passend onderwijs’ van dr. Kees van Overveld. Kees van Overveld is inhoudelijk adviseur van Kwintessens, de maker van Kwink. Hij bundelde zijn ervaring en kennis én bewezen wetenschappelijke inzichten in het boek ‘Groepsplan Gedrag’.

  Internationaal onderzoek (casel.org) wijst uit dat een sterk ingevuld programma voor sociaal-emotioneel leren (SEL) in combinatie met goed klassenmanagement, ook tot hogere scores leidt voor taal, lezen en rekenen.

  De onafhankelijke Erkenningscommissie interventies heeft Kwink erkend als ‘goed onderbouwd’. Kwink is daardoor nu opgenomen in de databank Effectieve Jeugdinterventies van het Nederlands Jeugd instituut (NJi).

  > Meer informatie over Kwink en het NJi

 • Wie is Kees van Overveld?

  Dr. Kees van Overveld is gedragsdeskundige en auteur van het succesvolle boek: ‘Groepsplan Gedrag, planmatig werken aan passend onderwijs’. Kwink is geïnspireerd op het boek ‘Groepsplan Gedrag’. Hij startte zijn onderwijscarrière als leraar in het speciaal onderwijs en heeft 30 jaar ervaring in het onderwijs in diverse functies. Hij ondersteunt, net als andere specialisten, het projectteam van Kwink.