SEL-producten

 • Nieuw: Mol wil een oliebol

  Voor groep 1, 2 en 3
  Van Sinterklaas heeft Mol een schaal gekregen met een plaatje van een oliebol erop. Daar krijgt hij grote trek van, want Mol houdt heel erg van oliebollen. Maar oliebollen eet je met oudjaar en dat duurt nog even. Op een kalender houdt Mol bij hoeveel dagen hij nog moet wachten.
  In de tussentijd probeert Mol zelf een oliebol te maken. Van klei, van zand, van papier. Ze lijken allemaal wel op een oliebol, maar je kunt ze niet eten.
  Wachten wordt veel leuker als je wat te doen hebt: in het boek staan puzzels, kleurplaten, een bordspel en andere opdrachten om de tijd sneller te laten gaan. En dan is het zo oudjaar!

  > Bestel hier

 • Nieuw: Een lach voor elke dag

  Voor groep 3, 4 en 5
  Hassel heeft een boek gekregen. Een boek vol grapjes. Die wil hij graag doorvertellen. Maar soms raakt hij in de war bij het vertellen. Dan moet je puzzelen om de grapjes te begrijpen. En zo is dit een boek vol raadsels, puzzels en grapjes. Met een leuk verhaal en veel dingen om te doen.

  > Bestel hier

 • Nieuw: Kwartetten met Kwink

  Voor groep 1, 2 en 3
  Kwartetten doe je natuurlijk met de dieren uit Kwink! Op acht kwartetten laten verschillende dieren zien wat ze aan het doen zijn. Een vrolijk spel dat al met jonge kinderen kan worden gespeeld.

  > Bestel hier

 • Feest voor iedereen!

  Voor groep 1, 2 en 3
  Als Hassel de haas hoort dat Sinterklaas komt, wil hij ervoor zorgen dat het sinterklaasfeest voor iedereen leuk wordt. Maar hoe doe je dat? Met de activiteiten, spelletjes en knutseltips in het boek gaan de kinderen Hassel helpen.
  Tijdens het verhaal krijgen de kinderen verschillende opdrachten. Bijvoorbeeld om te draaien met het boek, waarna ze op de volgende bladzijde zien dat Hassel van zijn stoel gevallen is. Of door het heen en weer schudden, om daarna te zien dat Hassel de bibbers heeft gekregen.
  Met dit cadeau wordt Sinterklaas een feest voor iedereen!

  > Bestel hier

 • Schuifpuzzeltjes Egel en Odette

  Schoencadeau voor groep 1, 2 en 3
  Lekker puzzelen… Wie krijgt als eerste de afbeelding van Egel of Odette de ooievaar compleet?

  > Bestel hier Egel

  > Bestel hier Odette

 • Inspecteur Paf en de behoorlijk moeilijke opdracht

  Voor groep 4 en 5
  Inspecteur Paf krijgt een behoorlijk moeilijke opdracht: ze moet op zoek naar een woord dat kwijt is. Haar zoektocht brengt haar langs bijzondere mensen zoals een woordkunstenaar, een geheimschrijver, een andersomprater en een nieuwe-woorden-maker.
  Met veel speelse activiteiten voor de kinderen om zelf op zoek te gaan naar mooie en bijzondere woorden. En natuurlijk naar de beste woorden voor een sinterklaasgedicht!

  > Bestel hier

 • Vernieuwd: Welkom in Kwink!

  Het welkomstboekje voor nieuwe leerlingen is vernieuwd! Een leuk en prachtig vormgegeven boekje om cadeau te geven aan nieuwe leerlingen en hun ouders. Op school leren kinderen zichzelf én de wereld om hen heen beter kennen. Kwink voor sociaal-emotioneel leren helpt daarbij. Ouders maken aan de hand van dit vrolijke boekje kennis met de wereld van Kwink. Ze genieten met hun kind van de nog mooiere illustraties, de verhalen en denken samen na over de vragen die erbij staan. Zo leren ze de wereld van Kwink én van hun kind beter kennen.

  > Bestel hier

  > Maak kennis met Welkom in Kwink

 • Prentenboekenserie Hoe doe je dat?

  Kinderen in de onderbouw verkennen, samen met de leerkracht, concrete (gedrags)situaties. Sociaal-emotioneel leren wordt met deze prentenboekenserie extra goed op de kaart gezet.
  In elk deel staat een herkenbaar onderwerp uit het leven van jonge kinderen centraal. Dit biedt de leerkracht de kans om hier dieper op in te gaan. Situaties worden vanuit verschillende invalshoeken behandeld. Hoe doe je dat? is heel geschikt als aanvulling op de methode Kwink. De kinderen en de leerkracht zullen de dieren van Kwink herkennen!

  > Bestel hier

 • Kwink-handpoppenset

  Speel samen met jonge kinderen verhalen uit met deze stoffen dierenvriendjes! Odette, Zwinsent, Ep en Hassel helpen jullie graag bij de transitie van de Kwink-lessen voor sociaal-emotioneel leren. Set van 4 handpoppen van een stevige kwaliteit.
  Gebruik de handpoppen bijvoorbeeld bij: een rollenspel, het oefenen van de emotiewoordenschat, het naspelen van animaties uit Kwink, interventies in de klas (bijvoorbeeld een ruzie) of om er vrij mee te spelen!

  > Bestel hier

 • Kwink-kwartet

  Voor het herkennen en verkennen van emoties. Met negen kwartetten. In vijf daarvan tonen Ep, Egel, Varken, Hassel en Mol hun emoties. In de overige vier gaat het over de emoties blij, boos, bang en verdrietig. Met tips voor diverse spelmogelijkheden. € 8,95 per spel.

  > Bestel hier

 • Kwink memoryspel: het herkennen van emoties voor kleuters

  In dit vrolijke memoryspel helpen de Kwink-dieren, vertrouwd voor leerlingen die al met Kwink werken, een handje. Zo worden kinderen spelenderwijs sociaal sterker en weerbaarder.
  Kinderen kunnen het spel zelfstandig spelen of onder begeleiding van een leerkracht of ouder kind. Het spel is bestemd voor de onderbouw.

  > Bestel hier

 • Roll-up banner: voor zichtbaarheid van Kwink in de school

  Laat ouders het belang van sociaal-emotioneel leren op uw school zien! Dat kan met deze Kwink roll-up banner. Leuk voor in de aula, bij de entree van de school of gewoon in de klas.
  Nu te bestellen in de webshop van Kwintessens!

  > Bestel hier

 • Struis zoekt een huis: prentenboek voor de onderbouw

  Een leuk prentenboek met vijf verhalen, gespreksvragen, spelvormen en liedjes. De verhalen zijn gekoppeld aan vijf gedragscompetenties uit Kwink. Bij elk verhaal staan gespreksvragen, werk- en spelvormen en liedjes. Het boek is ideaal voor gebruik in de kring, maar is ook geschikt voor kleine groepjes.

  > Bestel hier

 • Goed Gedrag: 23 lessen met gedragsregels

  Regels bieden kinderen duidelijkheid en veiligheid. Met de 23 lessen van Goed Gedrag versterkt u een sociaal veilig schoolklimaat. Het totaalpakket leert kinderen gedragsregels aan en biedt een concreet stappenplan bij ongewenst gedrag. Goed Gedrag is uitstekend naast andere SEL-lesmethodes op de basisschool te gebruiken, zoals Kwink. Kwink leert kinderen competenties aan die belangrijk zijn voor nu en later, Goed Gedrag leert kinderen regels aan op basis van waarden voor het hier en nu.

  > Bestel hier

 • Groeimomenten: SEL-activiteiten voor de middenbouw

  Groeimomenten bevat opdrachtkaarten voor SEL in de middenbouw. Kinderen oefenen en versterken hun sociale competenties en talenten aan de hand van activiteiten rond de thema’s Bewegen, Taal, Natuur, Muziek, Drama en Beeld. Groeimomenten helpt zo spelenderwijs mee met de transitie van de geleerde kennis en vaardigheden uit de SEL-lessen.

  > Bestel hier