Kwink magazine

 • Kwink magazine – 2023-2024 nr. 1

  Wij inspireren je graag met het nieuwe nummer van het Kwink magazine dat begin van dit nieuwe schooljaar naar alle Kwink-scholen is gestuurd. Ook dit jaar presenteren we weer een aantal vernieuwingen die het werken met Kwink praktischer én effectiever maken. Een daarvan is het Kwink emotiewiel dat de emotiewoorden op een aantrekkelijke en meer overzichtelijke manier in beeld brengt. Je leest er ook alles over in het Kwink magazine.

  We kijken deze keer in de rubriek ‘Schoolvoorbeeld’ over de grens, naar een school in Singapore die met Kwink werkt.  ‘De vraag aan de redactie’ gaat over de vraag hoe je leerlingen uit de bovenbouw kunt motiveren om actief mee te doen met de Kwink-lessen. We geven vijf tips. En dr. Kees van Overveld heeft een boeiend artikel geschreven over kinderen die telkens impulsief en zelfs agressief reageren op de kleinste dingen. Een aanrader!

  Kwink magazine is speciaal gemaakt voor leerkrachten, intern begeleiders en directieleden die meer willen weten over sociaal-emotioneel leren op school. Kwink magazine biedt achtergrondinformatie en informatie over Kwink. Om scholen te enthousiasmeren voor sociaal-emotioneel leren in de klas. Veel leesplezier!

  > Download hier het gratis Kwink magazine

  Meer weten over Kwink? Neem een gratis proefabonnement voor de hele school!