Kwink uitproberen?

Vraag een gratis proefabonnement voor de hele school aan.

ZIEN!

• ZIEN! helpt gedrag van kinderen beter te begrijpen

ZIEN! geeft op basis van een analyse van observaties concrete doelen en handelingssuggesties. Het brengt het sociaal-emotioneel functioneren van kinderen van groep 1 t/m groep 8 systematisch in kaart. ZIEN! geeft inzicht in de eventuele ondersteuningsvragen en helpt leerkrachten het gedrag van kinderen beter te begrijpen. Dit expertsysteem is makkelijk te koppelen aan handelingsgericht werken, een van de uitgangspunten van Kwink.

• ZIEN! en Kwink

ZIEN! heeft ervoor gezorgd dat Kwink meetbaar is in ZIEN! op basis van onder andere de sociale vaardigheden die ook in Kwink verweven zijn: sociaal initiatief, sociale flexibiliteit, sociale autonomie, impulsbeheersing en inlevingsvermogen. Dit zijn direct te beïnvloeden leerling-kenmerken, waarop Kwink zich ook actief richt.

> Lees de theoretische verantwoording over ZIEN! in relatie tot Kwink

• Meer weten?

ZIEN! is – net als Kwink – volledig webbased en vindt ouderbetrokkenheid van groot belang. Bekijk dit methodeoverzicht voor inzicht in de wijze waarop een leerkracht de meerwaarde van ZIEN! in combinatie met Kwink kan realiseren.

ZIEN! is ontwikkeld door Driestar onderwijsadvies in Gouda.