Week van de Lentekriebels

• Week van de Lentekriebels – 15 t/m 19 maart

Het voorjaar komt eraan en dus ook de jaarlijkse Week van de Lentekriebels. Dit jaar is het thema: seksuele en genderidentiteit. Een belangrijk onderwerp.

Nu de scholen weer open zijn, is dit thema misschien niet de eerste prioriteit. Daarom komt Kwink met twee posters die op een speelse manier aspecten van het thema aan de orde laten komen. We noemen deze posters: de Lentekriebels Bingo.

• Lentekriebels Bingo

Je kunt de Lentekriebels Bingo printen en in je groep ophangen. Op elke poster staan zes gevarieerde werkvormen. Korte activiteiten, dus geen lessuggesties. Maak er een uitdaging van en probeer de komende tijd zoveel mogelijk Bingo-activiteiten te doen. Eentje gedaan? Dan kunnen kinderen een Bingo-vakjes (rechts op de poster) inkleuren.

> Download poster A

• Een mix van activiteiten

De activiteiten op de Lentekriebels Bingo zijn bedoeld voor verschillende leeftijden. Je kunt zelf bepalen welke activiteit je geschikt vindt voor jouw groep. Soms is een kleine aanpassing al genoeg om er mee aan de slag te kunnen.

Geef eventueel alle kinderen een kopie van de Lentekriebels Bingo. Dan kunnen ze er ook thuis mee aan de slag.

> Download poster B