Kwink uitproberen?

Vraag een gratis proefabonnement voor de hele school aan.

Burgerschap

• Heldere leerlijn voor Burgerschap – NIEUW in 2019

Goed nieuws voor alle Kwink-abonnees! In 2019 komt er gratis een aanvullende, nieuwe leerlijn voor burgerschap. Om kinderen o.a. te helpen bewust te worden van belangrijke rechten en plichten. En om dat te oefenen op school. Gemaakt in samenwerking met het College voor de Rechten van de Mens. Met kant-en-klare, leuke lessen, inclusief creatieve werkvormen. Op de NOT 2019 kunt u hiermee kennismaken. In de volgende alinea’s meer over deze nieuwe leerlijn burgerschap.

• Burgerschap: dankzij integratie in Kwink snel en praktisch

Het is belangrijk dat burgerschap vorm krijgt in de context van alle vakken op school. En omdat Kwink voor SEL al een vakoverstijgend domein is, past burgerschap daar mooi in en bij. Bovendien dragen de nieuwe burgerschapslessen bij Kwink ook concrete tips aan om verbindingen te maken met andere leer- en vormingsgebieden. Met name om burgerschap ook echt te kunnen oefenen!

• Burgerschap kun je oefenen met basistechnieken

Een van de onderdelen in de lessen Burgerschap heet ‘Basistechnieken’. Dit is een concreet aanbod, relevant voor burgerschapsvorming. Deze technieken kunnen de leerlingen telkens in andere situaties toepassen. Hier horen ook de 21e -eeuwse vaardigheden bij. Die basistechnieken komen terug in de verschillende Kwink-lessen zodat ze voldoende geoefend worden.