Kwink uitproberen?

Vraag een gratis proefabonnement voor de hele school aan.

Week van de Lentekriebels

• Week van de Lentekriebels – 18 t/m 22 maart

Het thema van 2019 ‘Ik wil het graag weten’ stimuleert de gezonde nieuwsgierigheid van kinderen naar relaties, vriendschappen en seksualiteit. Kwink ondersteunt dit thema graag omdat het alles te maken heeft met belangrijke aspecten van sociaal-emotioneel leren. Een thema als relationele en seksuele vorming komt het best tot zijn recht in een veilige groep. Daarvoor legt Kwink de basis.

• Download het gratis lesmateriaal!

Ook dit jaar presenteert Kwink weer een speciaal, gratis katern bij de Week van de Lentekriebels. Met tips voor speelse, korte werkvormen. Voor onder-, midden- en bovenbouw. Het is een ‘keuzemenu’ waar u zelf passende activiteiten van kunt gebruiken. Inclusief kleurenposter, kleurplaat en boeiende achtergrondinformatie. En… met concrete tips om met kinderen een open gesprek over het thema te voeren.

> Download Kwink &... de Week van de Lentekriebels

• Vragen van leerlingen

Kinderen hebben veel vragen. Die stimuleert u met het gratis lesmateriaal. Daarin vindt u ook tips om goede afspraken met elkaar te maken. Bijvoorbeeld:

1. Laat elkaar uitpraten
    2. Uitlachen mag niet, lachen en giechelen wel.
    3. Heb respect voor elkaars opvattingen en gewoonten, ook al ben je het daar niet mee eens.
    4. De afspraak ‘je mag over jezelf vertellen, maar het hoeft niet’ is belangrijk om kinderen hun eigen grenzen te laten stellen.

Bron: www.seksuelevorming.nl

Een mooie week gewenst! Namens Kwink.