Week van de Lentekriebels

 • Week van de Lentekriebels: 20 t/m 24 maart 2023

  Het thema van de Week voor de Lentekriebels is ‘Wat vind ik fijn?’ Aan deze landelijke week, die in 2023 van 20 t/m 24 maart gehouden wordt, doen steeds meer scholen in Nederland mee. En terecht, want de thema’s die aan de orde komen zijn belangrijk voor de gezonde ontwikkeling van kinderen. Speciaal voor de Week van de Lentekriebels hebben de makers van Kwink een katern ontwikkeld dat je hier gratis kunt downloaden.

  In de uitwerking van het thema waar de makers van Kwink voor sociaal-emotioneel leren en Kwink voor burgerschap voor hebben gekozen in het katern, hoort ook bij de doelen die zijn geformuleerd voor burgerschapsonderwijs. Deze thema’s zijn identiteit en diversiteit.

  Het thema ‘Wat vind ik fijn?’ gaat over grenzen aangeven, en dat is een vaardigheid die we regelmatig in Kwink voor sociaal-emotioneel leren aan de orde stellen. Je kunt het thema breed interpreteren. Daarom hebben we ervoor gekozen om te focussen op seksuele en genderidentiteit.

  Voor elke bouw is een aparte les over het thema. De complete lessen voor gebruik op het digibord vind je op www.kwinkvoorburgerschap.nl. Heb je nog geen toegang tot Kwink voor burgerschap? Vraag dan een gratis licentie aan. Je vindt de lesinstructie ook in het katern.

  Veel plezier met deze uitdagende lessen!

  Download hier het katern (en de ouderbrief)

  Meer weten over Kwink? Neem een gratis proefabonnement voor de hele school!