Kwink uitproberen?

Vraag een gratis proefabonnement voor de hele school aan.

Kwink is vernieuwd!

• Kwink vernieuwd: transitie van groot belang

Steeds meer onderwijskundigen en pedagogen zijn het erover eens: aandacht voor SEL (sociaal-emotioneel leren) is van het allergrootste belang en moet in een samenhangend curriculum aangeboden worden. Kwink maakt het toepassen van de aangeleerde vaardigheden in de praktijk - de transitie - tot topprioriteit in de vernieuwde versie van Kwink, dé online methode voor SEL.

• Bij SEL draait alles om transitie

Cruciaal bij het aanleren van belangrijke competenties is de transitie. Dus stimuleert Kwink de leerling om het geleerde tijdens de SEL-les in allerlei praktijksituaties toe te passen. Op het schoolplein, in de wijk of waar dan ook. Daar kunnen ze laten zien hoe empathisch ze zijn, welke keuzes ze durven te maken. Staan ze op tegen pesten bijvoorbeeld of staan ze het toe? Dan blijkt of de les over stevig in je schoenen staan ook zijn vruchten afwerpt en kinderen soms tegendraadse keuzes durven te maken.

> Bekijk het filmpje over de vernieuwingen in Kwink

• Gratis themakaternen en meer

Ook de digibordomgeving van Kwink is vernieuwd. Met inspirerende achtergrondinformatie, duidelijke keuzemogelijkheden en een heldere lesopbouw. Zo staat bij elke les aan welke competentie en fase van groepsdynamica de groep werkt. De lesopzet is compacter en Kwink komt in het komende schooljaar met verschillende (gratis) themakaternen. Het tweede themakatern is inmiddels beschikbaar!

> Download het katern Kwink &... de Week van de Mediawijsheid

Wij bedanken graag de Kwink-leerkrachten, want mede dankzij hun positief kritische feedback is Kwink sinds dit schooljaar vernieuwd.