De school is weer open!

• Tips bij het opengaan van de scholen in 8 minuten!

Allereerst veel plezier met het weerzien van de leerlingen. Hoe gaat het met ze? Hoe is de dynamiek in de groep? Wat hebben kinderen thuis meegemaakt? Hoe geef je als leerkracht de kinderen de ruimte om hun verhaal te doen en hoe houdt u in de tussentijd de regie goed vast? Hoe wordt de groep weer een sociaal veilige groep? Geeft u alle Kwink-lessen of is het mogelijk om compacte lessen te geven?

Wouter Siebers geeft in een filmpje in acht minuten praktische tips en handreikingen die helpen bij de nieuwe start van de scholen!

> Bekijk het filmpje

• Praktische handvatten voor sociaal-emotioneel leren

Hoe is het met de kinderen als ze straks weer naar school mogen? Hoe is de dynamiek in de groep dan? Wat hebben ze thuis meegemaakt? En hoe gaat u de gemiste Kwink-lessen bespreken met kinderen? U kunt hier het gratis katern 'De school is weer open – praktische handvatten voor leraren' downloaden.

> Download het gratis katern

• Omgaan met emotionele gebeurtenissen

De coronacrisis heeft invloed op het sociaal-emotioneel welbevinden van kinderen. Niet voor elk kind is de thuissituatie even veilig. Misschien hebben kinderen wel een overlijden meegemaakt in hun directe omgeving. Of een andere heftige gebeurtenis.

Het is belangrijk om de ervaringen van kinderen op een goede manier te bespreken. In het katern reiken we daar suggesties voor aan.

De school is weer open! Download het katern met praktische handvatten hier.

• Maak van je klas weer een groep

Aanvankelijk waren leerlingen blij met de spontane vakantie, al snel sloegen gevoelens om.

Lees hier het artikel ‘Maak van je klas weer een groep’ van dr. Kees van Overveld en Wouter Siebers.