De school gaat weer open!

• Brief van de makers van Kwink

Lees hier de brief van de makers van Kwink. Met praktische tips en het antwoord op de vraag met welke les je het groepsproces kunt hervatten.

> Download de brief

• Tips bij het opengaan van de scholen in 8 minuten!

Allereerst veel plezier met het weerzien van de leerlingen. Hoe gaat het met ze? Hoe is de dynamiek in de groep? Wat hebben kinderen thuis meegemaakt? Hoe geef je als leerkracht de kinderen de ruimte om hun verhaal te doen en hoe houdt u in de tussentijd de regie goed vast? Hoe wordt de groep weer een sociaal veilige groep? Geef je alle Kwink-lessen of is het mogelijk om compacte lessen te geven?

Wouter Siebers geeft in een filmpje in acht minuten praktische tips en handreikingen die helpen bij de nieuwe start van de scholen!

> Bekijk het filmpje

• Praktische handvatten voor sociaal-emotioneel leren

Hoe is het met de kinderen als ze straks weer naar school mogen? Hoe is de dynamiek in de groep dan? Wat hebben ze thuis meegemaakt? En hoe ga je de gemiste Kwink-lessen bespreken met kinderen? Download het gratis katern 'De school is weer open – praktische handvatten voor leraren'.

> Download het gratis katern