'Zorg dat veiligheid op de agenda staat en blijft'

Bron: Schooljournaal - CNV Onderwijs – juni 2016

Een verslag van het congres van Kwintessens op 1 juni 2016 door CNV Onderwijs. Gepubliceerd in hun magazine Schooljournaal. Werken aan een sociaal veilige school is verplicht sinds 1 augustus 2015, maar hoe en wat is nog niet helemaal duidelijk op veel scholen, zo blijkt op een congres van Kwintessens.

Lees hier het artikel.

Voordelen voor leerling en leerkracht

‘Sociaal-emotioneel leren’ - voordelen voor leerling en leerkracht

Bron: JSW – mei 2015
Kinderen op scholen waar een programma voor sociaal-emotioneel leren gebruikt wordt, zijn beter in staat gezamenlijk problemen op te lossen. In dit artikel leest u over de voordelen van sociaal-emotioneel leren voor zowel de leerling als ook voor de leerkracht.

Lees hier het volledige artikel.

Pesten: voorkomen is beter dan genezen

Bron: School! – april 2015
In dit artikel geeft een school in Coevorden weer waarom zij voor een programma kozen dat niet in het anti-pest overzicht staat van de overheid. En waarom zij specifiek voor Kwink kozen en hoe Kwink werkt en wat voor resultaten ze na een half jaar al ervaren bij de kinderen.

Lees hier het volledige artikel.

KLIK HIER VOOR MEER RECENSIES