Pilotscholen werken mee aan Kwink

Pilotscholen helpen om Kwink op de kaart te zetten. Hun ervaringen en kritische opmerkingen zijn mede de basis voor de huidige en toekomstige lessen van Kwink. De pilotscholen van het schooljaar 2015-2016 zijn:

• De Berkenschool – Amersfoort
  • De Blokkendoos – Loon op Zand
  • Van Kinsbergenschool – Elburg
  • Mariaschool – Den Hoorn
  • Wilhelminaschool – Hilversum

Pilotscholen over Kwink

• ‘Ik merk aan leerlingen dat Kwink aanslaat. Ze vinden het leuk, ze worden opener. We hebben zelfs al een gesprek van anderhalf uur gehad waarbij erg persoonlijke dingen werden verteld. Mooi! Ik merk meer inlevingsvermogen.’ – Corine van Leest (leerkracht groep 7), De Blokkendoos uit Loon op Zand.
  • ‘Voor mij als leerkracht is Kwink een methode die mij helpt om een goede SEL-les neer te zetten’ – Dave de Waard, Wilhelminaschool uit Hilversum.
  • ‘Kwink is top!’ Het is leuk leren!’ ‘Je kan heel veel kwijt!’ – leerlingen van de Mariaschool uit Den Hoorn

Klik hier voor meer quotes van leerkrachten/intern begeleiders voor verschillende groepen.

De waarde van de pilotscholen

De feedback van de scholen is waardevol voor de redactie van Kwink. Sommige suggesties kunnen direct verwerkt worden. Andere vragen om meer doordenking. Zo blijven de ontwikkelaars scherp. De methode wordt krachtiger en blijft daardoor aansluiten bij de leefwereld van kinderen, ontwikkelingen in het onderwijs en de maatschappij. Bovendien is het goed om een band te ontwikkelen met scholen uit diverse delen van het land, die allemaal weer in verschillende sociale omgevingen werken. Dat garandeert optimale variatie in het lesaanbod.