Kwink: online aangeboden

Kwink wordt online aangeboden op www.kwinkopschool.nl. Leraren vinden daar alles wat nodig is voor hun lessen. De lesopbouw – volgens het ADI-model – en uitleg zijn te vinden in een pdf-bestand met downloads. Inclusief Kwink van de Week (positieve gedragsverwachting), tips voor thuis en emotiewoordenschat. Voor de kinderen zijn er geanimeerde verhalen, liedjes en andere (digitale) werkvormen.

Kwink: 30 lessen per schooljaar

Kwink: 20 lessen per schooljaar

• 20 lessen; duur les: circa 45 minuten.
  • Voor onderbouw (1/3), middenbouw (4/6) en bovenbouw (7/8).
  • De winst van de les is de transitie: het toepassen van het geleerde buiten de kaders van de les sociaal-emotioneel leren.
  • Ieder jaar nieuwe lessen. Voordeel: altijd actueel. Dus blijvende aansluiting bij de leefwereld van kinderen en eisen van de Inspectie.
  • Met aparte lessen burgerschap, sociale integratie en mediawijsheid.
Kwink: een digitale dierenwereld

Kwink is de naam van de methode, maar ook van een digitale wereld met dieren die op mensen lijken. Zij beleven in filmpjes dingen die kinderen ook kunnen beleven.
Gevolg? Herkenning en identificatie. Iedere les heeft een ‘Kwink van de Week’. Dat is een heldere leertip die de sfeer in de groep bevordert, gedragsproblematiek waaronder pesten op school voorkomt en zo het pedagogisch klimaat verbetert.