Welkom ouders! Leuk dat u kennismaakt met Kwink!

Kwink is een methode om uw kind belangrijke sociaal-emotionele vaardigheden aan te leren. Met o.a. verrassende filmpjes, liedjes en rollenspellen. Zo leren kinderen zich goed uiten en nog beter omgaan met zichzelf en anderen. Uw kind heeft waarschijnlijk ook Kwink op school. Met het boekje ‘Welkom in Kwink’ maakt u nader kennis met deze sprankelende methode. Misschien heeft ook uw kind dit boekje van de school gekregen.

Bekijk deze Kwink-filmpjes

Kwink is niet alleen de naam van de methode, maar ook van een dierenwereld. Het doel is dat kinderen zich met die dieren kunnen identificeren en daardoor in een veilige omgeving over hun gevoelens kunnen praten en kunnen oefenen met gedrag. Bijvoorbeeld een ‘ik-boodschap’ geven. Zo krijgen ze te maken met herkenbare emoties zoals spanning, vrolijkheid en boosheid. Kijkt u mee?

Luister naar deze liedjes

Samen beleven van spannende situaties en die creatief verwerken kernmerken Kwink. Juist bij sociaal-emotioneel leren is het belangrijk dat het ‘in het lijf’ van kinderen gaat zitten. Daar draagt ook liedjes zingen aan bij! Luister zelf maar naar deze liedjes die uw kind ook in de klas meezingt:

Meer weten over Kwink? Bekijk de rest van deze site. Bekijk het Kwink magazine. Of vraag de leerkracht van uw kind!