Congres SEL binnenstebuiten! gewaardeerd met 8,1

Het SEL-congres van 13 april 2018 in Zwolle was een groot succes. Ruim 100 deelnemers van veel verschillende scholen en organisaties waardeerden het congres met een 8,1.

Het enthousiasme van de dagvoorzitter en projectleider van Kwink, Wouter Siebers, zorgde voor een ontspannen sfeer met af en toe de nodige humor!

Drie boeiende SEL-lezingen

Prof. dr. Berna Güroglu gaf een diepgaand college over de ontwikkeling van de hersenen van kinderen vanaf 9 jaar. Ze had o.a. veel aandacht voor het zogenaamde ‘beloningscentrum’ (het striatum) in de hersenen dat ook een motiverende rol bij het leren blijkt te spelen. Marijne Sammels onderbouwde haar praktische suggesties voor SEL en ouderbetrokkenheid met een uitstekende, theoretische basis. ‘Hier kun je direct wat mee!’ aldus één van de deelnemers. Dr. Kees van Overveld gaf een overzicht van actuele en cruciale SEL-ontwikkelingen. Reactie: ‘Duidelijk en zeer inspirerend!‘

SEL-college

Kwintessens lanceert na de zomer de nieuwe website: selcollege.nl. Voor iedereen die mini-colleges over sociaal-emotioneel leren wil volgen. Met filmpjes, artikelen van verschillende SEL-specialisten, onder wie Kees van Overveld, en actueel nieuws. Een inspirerend platform om ideeën te halen én te brengen.

Altijd op de hoogte zijn van SEL? Meld u hier aan voor onze SEL(-college) nieuwsbrief.