Kwink voor IKC’s (brede scholen)

Sociaal-emotioneel leren begint al op heel jonge leeftijd. Daarom biedt Kwink met ingang van schooljaar 2016-2017 een extra service: materiaal voor voorschoolse opvang (kinderen tot 4 jaar) en voor de BSO (4-12 jaar). Zeker nu steeds meer scholen samenwerken met kinderopvang en BSO’s. Het materiaal is compact, gebaseerd op de lessen van Kwink en wordt digitaal - via e-mail - aangeleverd. Het is niet los verkrijgbaar, wel als aanvulling als uw school al Kwink gebruikt.

Hoe werkt het?

Met dit materiaal kunnen voorschoolse opvang en BSO impulsen geven aan de groepsvorming en een positieve sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. Het is geen complete lesmethode, maar een aanvulling op het materiaal van Kwink dat in de school gebruikt wordt. De aangeboden activiteiten zijn vaker dan één keer te gebruiken. U kunt ze meerdere keren per week even kort inzetten.
Bekijk hier een artikel van het IKC Het Spectrum.

Waarom?

Deze aanvulling bij Kwink versterkt de relatie tussen school en opvang in die zin dat gedragsverwachtingen uit de klas rechtstreeks doorgetrokken worden naar de BSO. Met dit materiaal kunnen pedagogisch medewerkers op een leuke en zinvolle manier werken aan de sociale vaardigheden van kinderen en de groepsvorming.

Iris Vrancken M SEN; pilotschool voor het materiaal: ‘Deze combinatie zorgt voor een goede doorgaande lijn voor sociaal-emotioneel leren. Ik ben blij dat Kwink dit materiaal ontwikkelt!’

Meer weten? Neem contact op met uw relatiebeheerder of vul het formulier in.